Chleb Wiejski
To jest dopiero chleb… wypiekamy go w piecu kaflowym, tak jak wszystkie nasze specjały, a jednak coś sprawia, że jest wyjątkowy i zupełnie nie z tej bajki. To „coś” to wspomnienie smaku dzieciństwa. Zakochasz się w nim już od pierwszego kęsa. Okrągły z grubą , chrupiąca skórką i mięsisty w środku, po prostu niebo w gębie ? Najwięksi fani polecają kosztować go z… samym masłem!
Pieczywo mieszane żytnio-pszenne
To jest dopiero chleb... wypiekamy go w piecu kaflowym, tak jak wszystkie nasze specjały, a jednak coś sprawia, że jest wyjątkowy i zupełnie nie z tej bajki. To „coś” to wspomnienie smaku dzieciństwa. Zakochasz się w nim już od pierwszego kęsa. Okrągły z grubą , chrupiąca skórką i mięsisty w środku, po prostu niebo w gębie ? Najwięksi fani polecają kosztować go z… samym masłem!
Składniki: mąka ŻYTNIA (40,5%), zakwas ŻYTNI (mąka ŻYTNIA, woda), mąka PSZENNA (21,8%), woda, otręby PSZENNE, drożdże, sól.
Informacja o wartości odżywczej:
Wartość odżywcza w: | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1175 kJ 277 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,31 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 1,4 g |
Białko | 6 g |
Sól | 0,83 g |
Masa netto: 2 kg
Warunki przechowywania: Nasze wypieki polecamy przechowywać przykryte ściereczką – dzięki temu dłużej zachowają swoją świeżość. Możesz je także zamrozić.